Over ons

Laatst kwam één van mijn cliënten ruim vóór de afspraak mijn trainingsruimte binnen. Ik was zelf net mijn eigen training aan het afronden. ‘Hey, lekker zelf met je passie bezig?’ vroeg de cliënt. Mijn antwoord: ‘nee hoor, sporten is geen passie van me. Ik doe het omdat het noodzakelijk is’.

Mijn cliënt keek met een vreemde blik naar me. Logisch ook. Ik, de fanatieke sporter / trainer die zegt dat sporten meer een verplichte taak is dan een leuke bezigheid. Ik heb geen hekel aan sporten, begrijp me niet verkeerd maar het is ook niet mijn passie. Ik doe het omdat het goed voor me is, zowel mentaal als fysiek. Mijn passies zijn coachen, muziek luisteren en gitaar spelen.

Mindset, discipline
en structuur

De vraag die ik na deze opmerking vaak krijg is hoe ik dat vol houd, jaar in, jaar uit. Dat is dus precies waar mijn coaching om draait. Het besef dat niet alles wat we zouden moeten doen, leuk en makkelijk is. Ik heb motivatie ingeruild voor een mindset waarin discipline en structuur de  voornaamste kernwoorden zijn.

Gaandeweg ben ik er ook achter gekomen dat sporten maar een (klein) deel van het verhaal is. Wanneer je jezelf berooft van voldoende slaap, ontspanning en de juiste voeding, zal sporten niet veel toevoegen wat betreft een gezondere lifestyle.

De 2 of 3 uurtjes sporten per week zijn ondergeschikt aan de andere 165 uren die een week heeft. Dit zijn de uren waarin je mindset en gedrag je maken of breken. Toen dit besef bij me kwam ben ik mijn leven anders gaan inrichten. In kleine stappen heb ik een shift in mindset gemaakt en ben ik  stress- en slaapmanagement en voeding gaan prioriteren. Als gevolg werd ik beloond met een mentale en fysieke fitheid die ik al lang niet meer ervaren had. Dat leidde er toe dat ik op alle vlakken in mijn leven meer resultaten behaalde.

Er ging een wereld voor me open vanaf het moment dat ik, ’s avonds zittend in de tuin, niet meer met mijn gedachten bij werk was maar daadwerkelijk de vogels hoorde fluiten en de krekels hoorde tjirpen. Kunnen afschakelen en weer heel bewust aanwezig zijn. En dat is wat ik iedereen gun, meer regie over je leven en balans tussen werk en privé. Die regie kun je terugpakken wanneer je mentaal en fysiek fitter wordt. Dit zal, in combinatie met de juiste structuur en strategieën resulteren in efficiency en betere resultaten op alle vlakken.

Het beste moment om je leven aan te pakken is nu! Niet morgen of volgende week, nu! Neem vandaag nog contact op met me. Ik vertel je dan hoe ik je met mijn ‘no nonsense, no bullshit coaching’ op weg help naar een betere versie van jezelf.

Missie

Zakelijke performers sterker, weerbaarder en efficiënter maken

Visie

Het creëren van een shift in mindset zodat men doet wat men móet doen wannéer men het moet doen

Strategie

In groepsverband of één op éen werken aan fysieke en mentale kracht. Dit d.m.v. (onderricht in) bewegen, voeding, stress- en slaapmanagement en mindsettraining.

Achtergrond

De termen mindset en discipline woorden veel gebruikt tegenwoordig. Ook mij zijn ze niet vreemd. Tijdens mijn defensietijd is dit wat we leefden. Zonder de juiste mindset en discipline krijg je bij defensie, maar ook daarbuiten, weinig voor elkaar. Ze staan aan de basis van alles wat ik doe. Ze zijn onmisbaar wanneer we ons leven willen aanpakken, daarom vormen ze de kern van mijn coaching.

De afgelopen jaren heb ik meerdere (erkende) opleidingen gevolgd m.b.t. onder andere personal training, performance coaching, stress- en slaapmanagement, voeding, oefentherapie, houdingscorrectie, anatomie en pathologie.

Mijn ervaringen, praktische en theoretische kennis maken mij de juiste partner om structurele veranderingen in je leven te brengen m.b.t. lifestyle, het terugvinden van balans en performance coaching.

Invictus Coaching is erkend door de brancheorganisatie NL Actief.